Natuurkracht - Praktijk voor klassieke homeopathie

" Natuurkracht " staat voor de kracht van de natuur, de basis van mijn praktijk. Een praktijk voor klassieke homeopathie, dit is een natuurlijke geneeswijze waarbij gekeken wordt naar een samenhang van klachten en symptomen. Dit kan zowel bij acute als chronische klachten. De natuurkracht is aanwezig in ieder mens. Het is de innerlijke wijsheid van ons lichaam om te reageren op allerlei invloeden van buitenaf en wordt ook wel het zelfherstellend vermogen of de levenskracht genoemd.


Ondersteuning van het zelfherstellend vermogen

Met behulp van klassieke homeopathie wordt het zelfherstellend vermogen ondersteund door middel van natuurlijke middelen.      

De balans in het lichaam wordt hersteld, de genezing komt van binnenuit.  Ter ondersteuning van de homeopathische behandeling kan ik door lichte aanrakingen met mijn handen energie aan de levenskracht geven en het natuurlijke proces extra kracht bij zetten.

Om een totaalbeeld te krijgen van de klacht zal ik uitgebreid met u in gesprek gaan over de klacht en het verloop en de ontstaansgeschiedenis ervan. Vervolgens maak ik een behandelplan met één of meerdere homeopathische middelen. Deze middelen ondersteunen het zelfherstel, waarbij heling van binnenuit komt en duurzaam is omdat de onderliggende oorzaak wordt meegenomen in de behandeling. 


Verbinding reguliere en alternatieve zorg

Staat u onder behandeling van een arts of specialist? Dat is voor mij geen belemmering, want samenwerking staat bij mij voorop.  Zo blijf ik de verbinding maken tussen homeopathische en reguliere zorg door naast mijn praktijk ook in de reguliere zorg te blijven werken. Daarnaast heb ik ruim 30 jaar ervaring als verpleegkundige en heb ik veel mogen leren na mijn oncologie en hematologie specialisaties. Ik zie beide geneeswijzen als aanvullend en ondersteunend aan elkaar en naar de cliënt toe op zijn weg naar gezondheid.


Beroepsvereniging klassiek homeopaten (NVKH)

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van de klassiek homeopaten(NVKH). Dit betekent voor u dat de consulten, afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Homeopathische behandelingen vallen onder alternatieve behandelingen en niet onder het eigen risico.


Iedere eerste donderdag van de maand ben ik aanwezig op de inloopochtend van 9.00 tot 12.30 uur voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Meer informatie kunt u vinden op mijn website : www.natuurkracht.nl


Graag tot ziens,

Anita Korte


Tel:  06 23 30 62 78   

Mail:  natuurkracht.nl/contact  

Website:  www.natuurkracht.nl